Nieuwe vloer in de woonkamer

Als u van plan bent een nieuwe vloer in uw woonkamer te leggen, kunt u een houten vloer overwegen. Dit is een milieuvriendelijk materiaal dat tientallen jaren meegaat. Het is duurzaam en aantrekkelijk, en de planken zijn dik en stevig. Het beste is dat u ze kunt leveren wanneer ze tekenen van slijtage vertonen. Met een beetje zorg kunnen houten vloeren er tientallen jaren geweldig uitzien.


Plan vooruit

Het kiezen van een nieuwe vloer voor uw woonkamer kan stressvol zijn, maar dat hoeft niet. Stel uzelf enkele belangrijke vragen voordat u een vloer koopt. Zo kunt u uw opties beperken en voorkomen dat u een fout maakt. Bedenk hoe uw gezin de kamer gebruikt en waaraan deze wordt blootgesteld.

Bepaal voordat u begint met het leggen van de nieuwe vloeren waar u wilt beginnen. Misschien wilt u het meubilair anders opstellen of de kamer anders indelen. Als dat zo is, wilt u misschien een plattegrond op papier maken om ervoor te zorgen dat alles goed past. Hiervoor heb je een meetlint en een potlood nodig. Markeer de grenzen van de kamer en geef aan in welke richting deuren open en dicht gaan.


Verwijder de oude vloerbedekking voordat u nieuwe vloeren legt

Als je nieuwe vloerbedekking in je woonkamer wilt installeren, is de eerste stap het verwijderen van de oude vloerbedekking. Dit zal moeilijk zijn, vooral als de oude vloeren van tegels zijn. De meeste mensen installeren laminaat, maar dit type vloer kan ook over de oude vloer worden gelegd. Om dit type vloerbedekking te installeren, moet u ervoor zorgen dat de ondervloer glad en vlak is.

Voordat u begint, verwijdert u breekbare voorwerpen uit de kamer. Koppel ook alle elektrische systemen en waterkranen los. Verwijder tot slot wandkleden, gordijnen en foto’s. Zorg er ook voor dat de woonkamer een comfortabele temperatuur heeft voor uw nieuwe vloerlegger.


Zorg voor een nieuwe vloer

Wanneer u een nieuwe vloer voor uw woonkamer kiest, wilt u er een kiezen die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Harde materialen zoals hardhout en tegels zijn beide geweldige opties voor deze kamer, maar het is belangrijk om de juiste te kiezen voor de levensstijl van uw gezin. Harde materialen zijn veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan tapijt, en ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, stijlen en texturen.

Om uw nieuwe vloerbedekking te beschermen, kunt u een beschermende mat leggen bij de ingang van uw woonkamer. Dit kan een natuurlijk of kleurloos tapijt zijn dat voorkomt dat vuil uit de kamer kruipt. Een andere geweldige optie is een ademend tapijt dat kan helpen om de vloer droog te houden, vooral in de buurt van de gootsteen. Zorg er wel voor dat u een tapijt kiest zonder rubberen of vinyl rug, want die kunnen vocht vasthouden. Meubelbeschermers zijn een andere goede optie, omdat ze inkepingen verminderen en krassen voorkomen. U kunt ook beschermers kopen die breed genoeg zijn voor superzware voorwerpen.


Kosten van nieuwe vloeren

De gemiddelde huiseigenaar betaalt 3960 dollar om een nieuwe vloer in zijn woonkamer te installeren. Deze kosten kunnen echter sterk variëren. Het kan variëren van zo weinig als 3 per vierkante voet tot zo hoog als e 4.963 voor een heel huis. Het soort vloerbedekking dat u kiest en de hoeveelheid werk die nodig is om het te installeren zal ook invloed hebben op de kosten van uw project.

Stenen tegels zijn een goedkope optie. U kunt kiezen uit kalksteen, leisteen of marmer. Deze tegels geven uw vloer een warme, traditionele uitstraling. Ze moeten echter regelmatig worden afgedicht om vlekken te voorkomen. Natuursteen tegels kunnen variëren in prijs van 5 tot 10 per vierkante voet. Designer tegels kan lopen u 25 of meer. Afhankelijk van uw keuze van tegels, kunnen de kosten van een nieuwe woonkamer vloer overal kosten van 500 tot 5000.

Scroll to Top